De Houtkamp

Over De Houtkamp

Lid geworden in december 2018

De Houtkamp, een bedrijf wat al meerdere generaties in de familie is.
Door de jaren heen is er altijd de combinatie van boerderij en recreatie geweest. Zelfs in de jaren ’30 al bij opa en oma.
Het was en is een welkome aanvulling op het inkomen. Opa Brons kwam hier in de jaren ’30, onze ouders boerden verder en nu zijn wij : Peter en Evelien, degenen die het bedrijf runnen.
De Houtkamp is een bijzonder boerenbedrijf. We melken 45 koeien. Het jongvee fokken we zelf op. We hebben 250 scharrelkippen waarvan de eieren grotendeels aan huis worden verkocht.

Daarnaast is er een grote toeristische neventak.
Een groepsaccommodatie voor 65 personen, 3 Bed en Breakfastkamers en de verhuur van de Herenboerderij. Dit alles op een unieke locatie aan de rand van het Otterlo, naast nationaal Park De Hoge Veluwe. Te midden van het groen.
Een mooie plek om te wonen, maar ook voor de gasten die bij ons komen.
De combinatie van een levendig boerenbedrijf en een toeristische neventak maakt ons bedrijf aantrekkelijk voor groepen en gasten die de B&B of de Herenboerderij bezoeken.

Onze koeien gaan in het voorjaar de wei in en kunnen daar heerlijk grazen en luieren onder de bomen. Ze hebben veel bekijks van alle toeristen die de Hoge Veluwe bezoeken. Maar ook van onze eigen gasten die graag willen kijken bij het melken en een praatje willen maken met de boer of boerin.
Soms treffen ze het en mogen ze de geboorte van een kalfje meemaken. Wij leggen dan ook graag uit wat er gebeurt op onze boerderij.

Bijzonderheden

Wij kiezen voor Vallei Boert Bewust omdat we het belangrijk vinden om als boer transparant naar de burger te zijn. Laat zien wat je hebt, wat je doet en wat je beweegt om het zo te doen.
Wil je meer weten over onze groepsaccommodatie? kijk dan op onze website.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit