Boerderij Weelderen

Over Boerderij Weelderen

Lid geworden in december 2018

Wij, familie van de Kamp, houden op onze boerderij ‘Weelderen’ in het Gelderse Putten onder andere 55 melkkoeien en 30 kalfjes. Onze koeien zijn te herkennen aan onze stalnaam Weelder. Ons bedrijf is een echt gezinsbedrijf. Naast Peter en Gerda, dragen ook de kinderen Eric, Sanne, Esther en Marleen graag hun steentje bij.

Fokkerij is onze grote passie. We vinden het een mooie sport om steeds betere kalfjes te krijgen. Zo nu en dan mag er een stiertje van ons naar een landelijke organisatie voor Kunstmatige Inseminatie (KI), zodat ook andere boeren hun koeien kunnen laten insemineren door onze stier.

Van april tot november zijn onze koeien, en ook de oudste kalfjes, in de wei te vinden. Twee keer per dag melken wij onze koeien. Om de twee á drie dagen komt Bel Leerdammer de melk halen om heerlijke Leerdammer kaas van te maken. En wist je dat al onze koeien een (familie)naam hebben? Esmonique, Hansa en Lucie vind je bijvoorbeeld bij ons in de stal.

Wij zijn trots op ons bedrijf. Daarom doen wij mee aan Vallei Boert Bewust en laten wij je graag kennis maken met onze dieren. Je kunt dan ook bij ons terecht voor een workshop koeien melken of rondleiding. Daarnaast laten we op social media graag zien hoe het dagelijkse leven er bij ons op de boerderij uit ziet.

Meer weten over Boerderij Weelderen? Kijk op www.boerderijweelderen.nl of volg ons op Facebook (@Weelderen) of Instagram (@weelderworkshop)

Graag tot ziens bij ons op de boerderij!

Bijzonderheden

Workshop koeien melken
Op zoek naar een origineel uitje? Kom dan een workshop koeien melken volgen op boerderij Weelderen! Onder leiding van boerin Sanne leer je alles over de koe en mag je zelf échte koeien melken. Je kunt de workshop zelf volgen, maar ook samen met je gezin of vriend(en), of wat dacht je van een workshop koeien melken cadeau doen? Kijk voor meer informatie, de mogelijkheden én ervaringen op www.boerderijweelderen.nl.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Maatschappij
Beeldkwaliteit