Boerderij de Nieuwe Wolfshaar

Over Boerderij de Nieuwe Wolfshaar

Lid geworden in december 2018

Boerderij de ‘Nieuwe Wolfshaar’’ is een boerderij van de wederopbouw. Sinds 1930 is deze boerderij in bezit van de familie Bos en het is een echt familiebedrijf. Momenteel boert hier de derde generatie. Van oorsprong was het een gemengd bedrijf met koeien, vleesvarkens, vleeskuikens en vleeskalveren. In de loop van de jaren zijn de koeien en vleesvarkens overgebleven. Momenteel bestaat de boerderij uit 65 melkkoeien met 50 stuks jongvee en 2500 vleesvarkens.

De melkkoeien lopen minimaal 200 dagen per jaar buiten in de wei. Er is 38 hectare land in gebruik voor ruwvoerwinning en weidegang. De melk van onze koeien wordt afgezet via Deltamelk en verwerkt tot kaas.

De vleesvarkens worden afgezet via “het keten duurzaam varkensvlees’’. Het vlees van deze keten is 100% Nederlands. Daardoor zijn lange transporten niet nodig en is er geen gesleep met dieren. De nieuwe varkensstal voor 1500 vleesvarkens heeft een biologische luchtwasser die de ammoniak-, geur- en fijnstofuitstoot met minimaal 90% reduceert.

Ook verhuren wij twee vakantiehuisjes waardoor wij al vele gasten uit binnen- en buitenland op ons bedrijf mochten verwelkomen. Het geeft ons altijd veel voldoening om onze gasten het boerderijleven te laten zien en ervaren.

Bijzonderheden

Wij zijn een praktijk leerbedrijf en het bedrijf heeft ook enkele kleine landschapselementen waaronder drie kikkerpoelen. De website van onze vakantiewoningen is: www.nieuwewolfshaar.nl

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit