Welkom op de website van Vallei

15 januari 2020

Blog VanDrie Group: certificering Vallei Boert Bewust

Vallei Boert Bewust

De VanDrie Group is partner van Vallei Boert Bewust. Een netwerk van boeren dat zich actief inzet op het gebied van dierenwelzijn, milieu en energieverbruik. We namen een kijkje bij de kalverhouderij van familie Frens-Stijnen waar bewust geboert wordt.

18-12-2019

De VanDrie Group is partner van Vallei Boert Bewust. Dit is een netwerk van boeren dat zich op een bijzondere manier inzet om op maatschappelijk verantwoorde en transparante wijze boer te zijn in de Gelderse Vallei. Dit is een regio in Midden-Nederland waar vanouds veel VanDrie kalverhouders actief zijn. Bedrijven binnen het netwerk zijn officieel gecertificeerd. Bij deze certificering wordt gekeken op welke manier de bedrijven aansluiting zoeken bij de maatschappelijke dialoog.

Maximale score voor dierenwelzijn, energie en milieu

Het bedrijf van Richard Frens en zijn vrouw Tineke Frens-Stijnen houdt al ruim tien jaar kalveren voor de VanDrie Group en is ‘Boert Bewust’ gecertificeerd. Het bedrijf scoorde bij de certificering maximaal op het gebied van dierenwelzijn, energie en milieu. Ook is het een echt kringloopbedrijf. De mest wordt vlakbij verwerkt tot mestkorrels. Het verwarmen van de stallen en kalvermelk gebeurt door middel van zonneboilers en een palletkachel, waardoor Richard en Tineke geen gas meer gebruiken. Door het gebruik van zonnepanelen en een geplande windmolen, produceert het bedrijf straks meer stroom dan dat het zelf gebruikt. Ook op het gebied van welzijn zet de familie Frens-Stijnen hoog in. “Onze insteek is altijd geweest om zo duurzaam mogelijk te produceren. We kijken daarbij altijd vooruit naar wat een volgende stap kan zijn”, aldus Richard. Dat verduurzaming bij de familie Frens-Stijnen niet stil staat blijkt uit de plannen. “De volgende stap als de windmolen staat? Een elektrische shovel, dan gebruiken we helemaal geen fossiele brandstoffen meer.”

bekijk hier de blog op de site

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze