Welkom op de website van Vallei

12 augustus 2022

Het moet samen!

Samen met 1.800 andere bezoekers hebben wij genoten van één van de vier voorstellingen van het Theaterspektakel Sanne. In een ruime tent in het  schitterende buitengebied van Woudenberg kregen we eten, gezelligheid, sfeer en emoties voorgeschoteld en het werd een onvergetelijke avond.

Voordat de voorstelling begon was er voor ons een bordje warm eten. Eten brengt mensen samen en dat was ook hier absoluut het geval. Familie, buren en oude bekende kwamen we tegen en zo zat de sfeer er al direct goed in. Dit bleef zo op de volgepakte tribune. De voorstelling ging van start met een geweldig lied, (onderaan de column zet je het lied aan!) strak gespeeld door de Woudenbergse Railroadthunderbirds. De hele tribune bewoog mee alsof het een popconcert was.

De voorstelling zelf nam ons met film en toneel mee door 40 jaar van het leven van Sanne en haar ouderlijke boerderij. Verleden, heden en toekomst kwamen langs. Heel sterk kwam de band van een boer met zijn boerderij en zijn vee voor het voetlicht. De onzekerheid die MKZ 20 jaar geleden met zich meebracht kan ik mij nog zeer goed herinneren. Het gaf ook in onze familie veel spanning en onenigheid. Het daaropvolgende lied over onze koeien, De Heldinnen, zorgde ervoor dat ik een traan moest wegpinken.

De vrijheid die een boerderij geeft, maar óók ontneemt aan de opvolger werden mooi vertolkt. Grote beslissingen als bedrijfsovername en de bouw van een nieuwe stal, de afhankelijkheid van banken of verpachters en de bemoeizucht van de overheid kwamen allemaal aan bod. Jonge boeren die met hun tractoren demonstreren voor hun toekomst kwamen zo uit de actualiteit de voorstelling binnen gereden.

De prachtige voorstelling eindigde optimistisch met een volgende generatie die wil werken aan een natuur-inclusieve boerderij, met behulp van grond van Staatsbosbeheer. Het massaal meegezongen slotlied kwam ook tot een terechte slotsom: boeren kunnen wel anders boeren, maar niet alleen, het moet samen!!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Partners

Gold

Silver

Bronze