Pluimveehouderij Biohof

Over Pluimveehouderij Biohof

Wij zijn Wim en Marja De Vries. Van 1955 tot 2004 hadden we een traditioneel gemengd bedrijf met koeien, kippen en varkens. In 2004 hebben we het bedrijf omgeschakeld naar biologische veehouderij en werden de koeien en de varkens ingeruild voor biologische kippen.

De ‘Biohof’ kunt u vinden tussen de dorpen Terschuur en Achterveld in een mooie landelijke omgeving met uitzicht op de oude korenmolen Den Olden Florus. Het bedrijf heeft 18.500 leghennen welke worden gehouden in twee stallen. In de stal zijn afdelingen gemaakt zodat er maximaal 3000 kippen bij elkaar zitten. Ook is de buiten uitloop op deze manier verdeeld. De uitloop ligt rondom de stallen en is ruim 8 hectare groot waarvan anderhalve hectare bos.

Waarom biologisch?

Voor de kippen betekent het dat ze volop de ruimte hebben, maximaal 6 kippen per vierkante meter. Zo kunnen de kippen overdag naar buiten waar ze minimaal 4 vierkante meter per kip tot hun beschikking hebben. De kippen krijgen biologisch voer, dat wil zeggen dat de granen geteeld worden zonder gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Ook in de buiten uitloop van de kippen worden geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Sinds 2013 liggen er zonnepanelen op de kippenschuur waardoor in ¾ van de energiebehoefte wordt voorzien. Rondom de stal zijn onder andere 85 hoogstamfruitbomen gepoot om beschutting aan de kippen te bieden. In 2013 is er 1,5 hectare Miscanthus (olifantengras= energiegewas ) geplant in de kippenuitloop. De kippen vinden het heerlijk om er tussen te scharrelen. Sinds 2014 wordt er 15 hectare in de buurt gepacht waar tarwe en gerst wordt verbouwd als voer voor de biologische kippen

Bijzonderheden

Natuurlijk verkopen we ook producten van eigen erf : in een zelfbedieningsstalletje aan het begin van het erf verkopen we eieren, biologische soepkip en appel/perensap van de hoogstamfruitbomen in de uitloop. Kijk voor meer informatie op de website

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest