Vleesvee en Melkveehouderij Huissteeen

Over Vleesvee en Melkveehouderij Huissteeen

Wij zijn Theo en Liane van Steeg en samen met onze dochter Jolien wonen en werken wij met veel plezier op onze boerderij. We melken 85 koeien en fokken ons eigen jongvee op. Ook onze stierkalveren blijven op ons bedrijf tot een jaar oud. Het heerlijke malse vlees van onze stierkalveren is onder andere te koop bij ons op de boerderij.

Natuur
Onze boerderij maakt deel uit van landgoed Oldenaller van Natuurmonumenten. We werken veel samen met Natuurmonumenten. Duurzaam boeren en natuur gaan prima samen. Om de juiste balans tussen opbrengsten en natuur te vinden doen we mee met diverse projecten, zoals de vruchtbare kringloop Gelderland. Daarnaast zijn wij gecertificeerd natuurboer. Van elk stuk grond hebben we analyses, zo weten we precies wat bijvoorbeeld schrale grond is. Hier komt dan meer natuur. Vruchtbare grond gebruiken we dan weer als voer voor de koeien. We hebben akkerranden, verbouwen onze eigen natuurhooi voor de stieren en hebben bloemenranden voor wilde bijen.

Duurzame stal
Onze koeien verblijven in een ruime Maatlat Duurzame Veehouderij stal. Deze zogenoemde MDV stallen voldoen aan extra maatregelen voor dierwelzijn zoals bijvoorbeeld extra ruime ligboxen, extra loopruimte en koeienborstels. Zodra het weer het toelaat gaan onze koeien de wei in. Wij hebben twee ruime strohokken waar de koeien ruim voor het afkalveren ingaan of als ze wat extra aandacht nodig hebben. De koeien die gaan afkalveren beschikken over vrije uitloop.

Verbinden en Boert Bewust
Omdat wij het belangrijk vinden om verbinding te leggen met de samenleving, zijn wij aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland. Het is belangrijk dat iedereen weet waar voedsel vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken.
De reden waarom wij deelnemen aan Boert Bewust is omdat wij graag onze passie onze passie voor de dieren en het boerenleven met iedereen willen delen.

Bijzonderheden

U kunt bij ons terecht voor verkoop van het vlees van onze kalveren. Via onze site kalverliefdenijkerk is meer informatie te vinden over de verkoop aan huis en het bezorgen bij u thuis. Tevens kunt u hier heerlijke recepten vinden.

Wilt u ons kalfsvlees ook eens proeven? Ons vlees is verkrijgbaar bij supermarkt de Plus in Putten en bij Aerderoort Zuivel in Renswoude of stuur een mail naar info@kalverliefdenijkerk.nl.

Kalverliefde Nijkerk is ook te volgen via Facebook!

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur