Melkveehouderij Huissteeen

Over Melkveehouderij Huissteeen

Wij zijn Theo en Liane van Steeg en samen met onze dochter Jolien wonen en werken wij met veel plezier op onze boerderij. We melken 85 koeien en fokken ons eigen jongvee op. Ook onze stierkalveren blijven op ons bedrijf tot een jaar oud en dit heerlijke malse vlees verkopen wij zelf.

Onze boerderij maakt deel uit van landgoed Oldenaller van Natuurmonumenten. Wij werken veel samen met Natuurmonumenten. Duurzaam boeren en natuur gaan prima samen. Om de juiste balans tussen opbrengsten en natuur te vinden doen wij mee met diverse projecten, zoals de vruchtbare kringloop Gelderland. Daarnaast zijn wij gecertificeerd natuurboer. Van elk stuk grond hebben we analyses, zo weten we precies wat bijvoorbeeld schrale grond is. Hier komt dan meer natuur. Vruchtbare grond gebruiken we dan weer als voer voor de koeien. We hebben akkerranden, verbouwen onze eigen natuurhooi voor de stieren en hebben bloemenranden voor wilde bijen”,

Onze koeien verblijven in een ruime Maatlat Duurzame Veehouderij stal en krijgen volop weidegang. Wij hebben twee ruime strohokken waar de koeien ruim voor het afkalveren ingaan of als ze wat extra aandacht nodig hebben. De koeien die gaan afkalveren beschikken over vrije uitloop. Dierenwelzijn staat in een hoog vaandel en wij hebben een hoge diergezondheidstatus.

Omdat wij graag de verbinding leggen met de samenleving, zijn wij gestart met boerderijeducatie. Ook vinden wij het belangrijk dat iedereen weet waar het voedsel vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken. Nu is ons bedrijf te bezoeken tijdens open dagen met evenementen uit de buurt en komen schoolklassen kijken als de koeien naar buiten gaan.

Bijzonderheden

Op onze site kalverliefdenijkerk kan je meer informatie vinden over de verkoop van het vlees. Op de site kan je ook heerlijke recepten vinden die je met hun vlees kan bereiden.
Wil je dit bijzondere kalfsvlees ook eens proeven? Ga naar de Plus in Putten of mail Liane op info@kalverliefdenijkerk.nl.