Melkveehouderij Huissteeen

Over Melkveehouderij Huissteeen

Wij zijn Theo en Liane van Steeg en samen met onze dochter Jolien wonen en werken wij met veel plezier op onze boerderij. We melken 85 koeien en fokken ons eigen jongvee op. Ook onze stierkalveren blijven op ons bedrijf tot een jaar oud en dit heerlijke malse vlees verkopen wij zelf.

Onze boerderij maakt deel uit van landgoed Oldenaller van Natuurmonumenten. Wij werken veel samen met Natuurmonumenten. Duurzaam boeren en natuur gaan prima samen. Om de juiste balans tussen opbrengsten en natuur te vinden doen wij mee met diverse projecten, zoals de vruchtbare kringloop Gelderland.

Onze koeien verblijven in een ruime Maatlat Duurzame Veehouderij stal en krijgen volop weidegang. Wij hebben twee ruime strohokken waar de koeien ruim voor het afkalveren ingaan of als ze wat extra aandacht nodig hebben. De koeien die gaan afkalveren beschikken over vrije uitloop. Dierenwelzijn staat in een hoog vaandel en wij hebben een hoge diergezondheidstatus.

Wij hopen binnenkort met boerderij educatie te starten, omdat wij graag de verbinding leggen met de samenleving. Ook vinden wij het belangrijk dat iedereen weet waar het voedsel vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken. Nu is ons bedrijf te bezoeken tijdens open dagen met evenementen uit de buurt en komen schoolklassen kijken als de koeien naar buiten gaan.

Bijzonderheden

Binnenkort komt onze website online: www.kalverenliefdenijkerk.nl Via deze website kun je al een kijkje nemen op ons bedrijf en natuurlijk ons heerlijke vlees kopen.