Puttense burgemeester en wethouders melken koeien

Puttense burgemeester en wethouders melken koeien
13
september

Vanavond hebben de burgemeester en wethouders van de gemeente Putten een werkbezoek gebracht om meer te horen en te zien van Vallei Boert Bewust. Ze waren te gast bij familie van de Kamp van Boerderij Weelderen.


Een heuse workshop koeien melken, daarmee begon de avond. Alhoewel, voor de meeste van het college was het meer een herhalingscursus. Zowel burgemeester Lambooij als wethouders Ard Kleijer en Nico Gerritsen hebben in het verleden of recent nog koeien gemolken. Voor wethouder Roelof Koekkoek was dit de eerste keer in de melkput, maar ook hij had de slag snel te pakken onder leiding van boerin Sanne.

In gesprek

Na een rondleiding door veehouder Peter van de Kamp, sluit een deel van de Puttense Vallei Boert Bewust-boeren aan. Stuurgroeplid Jan Overeem, initiatiefnemer van Vallei Boert Bewust, vertelt meer over het ontstaan van onze organisatie. Varkenshouder Gerald Deetman en kalverhouders Kees Bloed, Richard Frens en Arien Evers vertellen het college meer over hun bedrijf én de redenen dat zij deelnemen aan Vallei Boert Bewust. Het belang van transparantie in de keten en naar de consument kwam hierin duidelijk naar voren. Een vruchtbare avond waarin het college ook aangaf beschikbaar te willen zijn voor vragen of advies.

Bezoek college Putten-Vallei Boert Bewust
Onze website maakt gebruik van cookies, door op akkoord te klikken stemt u in met het gebruik hiervan.
Akkoord